FläktGroup - DencoHappel ve Fläkt Woods yeni market liderini yaratmak için güçlerini birleştirdi.

13. Ekim 2016

Triton tarafından yönetilen fonlar aracılığıyla gerçekleşen Fläkt Woods’un başarılı satın alma işleminin ve yetkili antitröst otoriteleri tarafından bu işlemin onaylanmasının ardından Fläkt Woods ve DencoHappel birleşmesi gerçekleşmiş bulunmaktadır.

• Triton tarafından yönetilen fonlar Fläkt Woods Grubun satın alma işlemini tamamladı.
  • Fläkt Woods ve DencoHappel birleşmesi tamamlandı.
  • Dr. Walter Rohregger FläktGroup yeni CEO'su olarak atandı.

Herne, 13 Ekim 2016 - HVAC sistemleri için önde gelen hava teknolojileri çözümleri sağlayıcısı Fläkt Woods ve hava şartlandırma, iklimlendirme, filtre teknolojisi ve hava soğutma sistemleri alanlarında teknoloji öncüsü DencoHappel in birleşmeleri bugün itibari ile tamamlandı. Birleşen iki şirket, "FläktGroup" adı altında, güçlü bir ürün portföyü ile faaliyet gösterecektir.  Avrupa antitröst otoriteleri satınalma için gerekli şartları ve faaliyetleri, Eylül 2016 itibari ile tamamlamıştır.

FLG_Logo_BEkim 2014 de DencoHappel’i satın alan Triton fonları Haziran 2016 da Equistone ve Sagard ile Fläkt Woods’u satın almak üzere bir anlaşma imzalamıştır. Fläkt Woods ve DencoHappel arasındaki birleşmenin ardından FläktGroup’un çoğunluk hissesi Triton da kalmaya devam edecektir.

Bu birleşme, enerji tasarruflu hava teknolojisi çözümleri alanlarında müşterilerine gelişmiş hava konforu ve refahı için en yüksek kalite standartlarında hizmet verecek olan Avrupa’nın yeni pazar liderini yaratmış olacaktır. Birleşen iki şirket 2015 yılında toplamda yaklaşık 700 milyon € (proforma) gelir elde etmiştir ve yaklaşık 3,800 çalışanı bulunmaktadır. Triton bu birleşme ile satış, üretim ve diğer alanlarda daha fazla yükselme potansiyeli ile hızlı bir şekilde karlılığına katkı beklemektedir.

Dr. Walter Rohregger, FläktGroup CEO'su: " Bu birleşmenin gerçek mükemmel bir eşleşme olduğuna inanmaktayım. En yüksek kalite ve güvenlik standartlarını kullanarak, müşteri memnuniyeti için aynı adanmışlığı paylaşıyor olduğumuz ve aynı girişimci zihniyet paydasında birleştiğimiz iki şirketin birleştiği bu yeni süreç için oldukça büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu birleşmenin hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için oldukça yararlı olacağına inanmaktayım. Bizler şu anda ortak proje ekipleri tarafından yönetilecek uyum sürecini başlatıyoruz. Tüm bu işlemler devam ederken müşterilerimize en iyi ürünleri ve çözümleri sunarak gün be gün aynı hizmeti vermeye devam ediyor olacağız. Avrupa kökenli dünya çapında oldukça güçlü şirketler olarak Fläkt Woods ve DencoHappel güçlerini birleştirecek. FläktGroup olarak daha geniş bir ürün yelpazesiyle ve genişletilmiş satış, servis ve imalat ağlarımız ile müşterilerimize daha iyi hizmet verebileceğiz.”

Fläkt Woods ve DencoHappel birleşmesi her iki şirketin tarihi açısından önemli bir kilometre taşı olarak önem kazanmaktadır ve enerji tasarruflu hava teknolojisi çözümleri alanlarında müşterilerine gelişmiş hava konforu ve refahı için en yüksek kalite standartlarında hizmet verecek olan Avrupa’nın yeni pazar liderini yaratma konusunda bir başlangıçtır. Birleşme ile oluşan, sektördeki en eksiksiz ve yenilikçi ürün teklifleri ile müşteri odaklı hizmet sağlayacak bu yeni şirketin olumlu bir etki yaratması beklenmektedir. Ayrıca, yeni Grup, en üstün teknik know-how ve Ar-Ge uzmanlıklarının paylaşımı ile cezbedici, eğitici ve sürekli hizmet sağlayan bir yapı olacaktır.

Basın - Yetkili Kişi
Zeynep Köse
FläktGroup
Telefon: +90 212 275 71 70
E-Mail: zeynep.kose@flaktgroup.com
Daha fazla bilgi için: www.flaktgroup.com

Dr. Walter Rohregger Hakkında

Dr. Walter Rohregger ulusal ve uluslararası alanda hizmet veren önde gelen şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışmıştır ve üstün bir deneyime sahiptir. İlk olarak global bir mühendislik grubu olan GKN de 25 yıl hizmet verdikten sonra, son dönemde Wittur'da (asansör bileşenleri ve çözümlerinde bağımsız tedarikçi lideri olan özel sermayeli bir işletme), CEO olarak görev almıştır.

Walter ailesiyle birlikte İtalya, Almanya, Japonya, Çin, Singapur yaşamıştır ve halen İngiltere'de ikamet etmektedir. Walter, Bolzano / İtalya’dan Makine Mühendisliği derecesi almıştır ve Turin / İtalya'da Üniversitesi'nde doktora öğrenimini tamamlamıştır.

DencoHappel hakkında

DencoHappel hava şartlandırma, iklimlendirme, filtrasyon ve bunlara ilave olarak hava soğutma sistemleri alanlarında teknolojik inovasyon lideridir.

1922 ye kadar uzanan tarihi ile DencoHappel bugün 1700'den fazla çalışanı ile faaliyetlerini devam ettirmektedir. DencoHappel Genel Merkezi Herne, Almanya’da bulunmaktadır. Almanya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Çin ve Hindistan'daki üretim fabrikalarının yanı sıra kendi satış organizasyonları ve distribütörleri ile 50'den fazla ülkede müşteri odaklı, yüksek esneklik sağlayan ve verimli hizmeti garanti eder. Firma, çeşitli premium markalar altında faaliyet göstermektedir. Başlıcaları CAIRplus®, DENCO®, MultiMAXX®; Multi Flair®, DencoHappel COM4®, Flex-Geko®, FireTex®, SepTex® , Sahara® ve DELBAG® ürünleridir.

Daha fazla bilgi için, www.dencohappel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fläkt Woods Hakkında

Fläkt Woods, insanlar için her daim en iyi hava konforunu ve yangın güvenliği çözümlerini sunan dünya çapında bir hava teknolojisi lideridir. Enerji verimliliği odaklı olarak Fläkt Woods 5 kritik fonksiyonda (Havanın Hareketi, Hava Prosesi, Hava Yönetimi, Hava Difüzyonu ve Hava Dağıtımı) HVAC sistemleri sağlar.

FW_logo_solid_green_349

Kuruluşu 100 yıl önceye dayanan Fläkt Woods bugün 2100'den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Dünya çapında 25'ten fazla ülkede operasyonları bulunmaktadır. Fläkt Woods markası HVAC sektöründe yüksek kaliteli ürünleri ve sistemleri ile Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da aralarında Fläkt, Woods, Caryaire, Iloxair ve Semco’nun bulunduğu markalarla hizmet vermektedir.

Daha fazla bilgi için : www.flaktwoods.com

Triton hakkında

Triton Kuzey Avrupa, İtalya ve İspanya merkezli fonlardan oluşan ve satın aldığı işletmelerin olumlu yönde gelişimlerine destek veren bir yatırım ortaklığıdır. Triton Avrupa’da Endüstriyel, Ticari ve Tüketici / Sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yoğunlaşmış olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Triton uzun vadede işletmelerin büyümesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Triton ve yöneticileri, sürdürülebilir firmalara operasyonel iyileştirmeler  ve büyüme yolunda destek vererek olumlu yöndeki gelişimlerine destek olmayı hedeflemektedir. Halihazırda portföyünde toplamda 27 şirket ile € 13 milyar nun üzerinde 72.500 çalışanı bir araya getirmiş bulunmaktadır.

Triton fon yatırımlarına Almanya, İsveç, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Lüksemburg ve Jersey merkezli yatırım uzmanı ekipler tarafından yön verilmektedir.

Daha fazla bilgi için: www.triton-partners.com

© 2017 DencoHappel. All rights reserved.